Presentation av flocken

Husse

Micke är namnet på flockens alfahane.

Till vardags jobbar Micke som produktionsledare på en industri i Torsås. Fritiden delas mellan många intressen. Matte, barn, hundar, bilar, båtar o.s.v...

Jakt och hundar har Micke hållt på med sen han lärde sig gå. Med tiden har själva skjutandet blivit allt mindre intressant medan hundintresset ökat. Att gå som hundförare en "rivig" morgon i oktober och höra hundarna driva klövvilt mot jaktkompisar är ljuv musik i Mickes öron.

Sommarsäsongen spenderar Micke helst i nån amerikansk muskelbil; dragracing står högst på listan men som "familjeaktivitet" är cruising trevligare. Några timmar i garaget blir det således också.

Micke och Skott

Historien om mattes val av mig

Matte växte upp med en fyrbent lillebror (och en 2-bent bror, inte att förglömma!); en tax vid namn Max. Denna tax har bidragit till att göra matte till en frälst hundälskare.

När matte blev större och klokare bestämde hon sig för att skaffa hund. Hon ville ha en ganska stor hund, pigg, glad och sund skulle den också vara. Gärna korthårig med lättskött päls. Ingen jaktidiot, men en mångsidig kompis. Sedan är ju matte sådan att hon gärna går mot strömmen, någon 10-i-topp hund var det ju naturligtvis inte frågan om!

En dag stod Dalmatinerdamen Bessy (Team´s Busiga Bessy) utanför gårdsdörren och sökte extramatte. Bessy var mycket personlig och speciell, om jag ska tro matte, hon var en utsökt enmanshund som inte vek från mattes sida om inte hennes husse tvingade henne. Matte blev helt enkelt förälskad och vips hade hon bestämt sig för ras.

Eftersom de flesta icke raskunniga knappt vet att dalmatiner kan ha bruna prickar istället för svarta så skulle matte naturligtvis ha en brunprickig OCH eftersom nästan alla hundkännare rekommenderar att förstagångshundägare satsar på tik så ville matte naturligtvis ha en hanhund. OCH eftersom matte vill att saker ska hända NU när hon väl bestämt sig så slog hon till direkt när första bästa hanvalp presenterades.
Matte hade tur med sig då en av de bästa kennlarna i landet just hade brunprickiga valpar på gång. När jag var 5 veckor gammal kom matte upp för första gången, till oss på kennel Bazius på Värmdö i Stockholms skärgård. Ett par veckor senare blev hon och jag ett!

Här bor vi!

Ja, då känner ni oss!

Visst känner du till Tockamåla?
Här bor vi i alla fall. På landet utanför Fågelmara i Karlskrona kommun, i Blekinge, i Götaland, i Sverige!

Kom gärna och hälsa på!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Gertie | Svar 20.01.2012 14.42

Har haft 2 Dalmatiner i olika omgångar. Funderar nu på att skaffa en igen. Har egen häst hemma och drömmen är att kunna rida ut i skogen och ha hunden med mig.

maria 20.01.2012 16.28

ÅHH, va roligt! Bobby, jag och hästen Gimla har varit ute en runda idag! Jag vet en "General Gustavsson" som söker engagerad matte?! Nyfiken? Hör av dig!

Maria och Bobby | Svar 04.07.2010 21.50

Hej Eva!
Jo, dalmatiner är riktiga allroundhundar. Älskar att gosa i soffan men lika pigga på lång cykeltur eller spår efter klövvilt etc. etc.. Aktiv kamrat!

Eva H | Svar 03.07.2010 11.16

Så kul! Hittade hit av slump/misstag, men det var inte fel! Har känt några dalmatiner på lite närmare håll, men ingen som gjort mycket annat än kelat:)Allt gott

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.06 | 08:07

Hej Jessica! Ni har också en äldre gentleman hemma, med andra ord. De har lyckats uppnå en respektfull ålder! Vi har ju även haft deras far i familjen. <3

...
22.06 | 13:21

Hej, jag ramlade över er blogg av en slump. Vi har en hane från samma kull, en helbror som heter Blackie (Centennials Black & White). En underbart trevlig vovve

...
05.06 | 22:18

Tack för ros och tips!

...
05.06 | 15:02

VIlka fina vovvar och trevlig hemsida, lägg gärna till den på http://www.hahund.se/hundlaumlnkar.html så fler kan hitta den

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS