Seifert, jag och Bobby.

Hej!
 
Anledningen till att www.brunprickig.se startades för väldigt många år sedan, var för att visa upp den vackra dalmatinerhane "Bobby" för hela världen. 2014 vandrade han över regnbågsbron och "Ashloe" tassade in i mitt liv. Sidan är åter aktiv för att kunna tjäna som samlingsplats för händelser i Ashloes liv i synnerhet.
 
Jag som driver denna sida, heter Maria Nordé. Jag bor i en liten röd stuga norr om Rödeby, i Karlskrona kommun. Här bor även katterna, Skrället och Livia och min vackra häst, Seifert.
 

 
Ashloe är min andra egna hund och även min andra dalmatiner.
 
"Bobby", Bazius Double Diamond, hette den hane jag först skaffade. Han och jag fick dela tio år ihop. Han var en otrolig individ! Så mycket kärlek, aktivitet och sprudlande glädje! Livet känns fortfarande inte sig likt sen han lämnade oss...
 
Dalmatinertiken Teams Busiga Bessy var antagligen helt avgörande för mitt val av ras. Hon råkade bo på gatan där jag bodde då jag började fundera på att skaffa hund. Hon behövde en extra matte och med henne vid min sida började jag läsa på om rasen.
 
Taxen Max, som jag växte upp tillsammans med, är ansvarig för mitt hundintresse. Eller kan man kalla det intresse? För mig är det en livsstil. Hund är helt enkelt en självklar del av mitt liv.
 

 
Det jag verkligen uppskattar hos dalmatinerna är deras härliga temperament. Alltid alerta på att hänga med på upptåg. Lagom pockande på aktivitet, så man blir sporrad att ge sig ut i på äventyr. Och så väldigt kramgoa i soffan och varma i sängen! Dessutom har de en "självrengörande" päls och är friska och starka hundar. De är goda följeslagare och ger sig sällan ut på egna äventyr (eller jakt) utan har alltid uppsikt över sin människa.
 
Att de sedan har god förmåga att knyta an och bli vänner med gårdens övriga djur är ett stort plus!
 
Jag brinner lite extra för rasens specifika bruksgren, Road Trial. Tyvärr är denna tävlingsform inte aktiv i Sverige. Men jag vet att många har med sig sin dalmatiner ut på ridturer och jag är en av dem.  Att kunna komma ut i skog och mark med både häst och hund samtidigt och se hur de förhåller sig till varandra är en fantastisk upplevelse.